Baba

Ilyen bizarr változásokon ment át az anyukák teste szülés után

A szülés az egyik legintenzívebb dolog, ami történhet a testtel, ezért nincs is mit csodálkozni azon, hogy megváltozik tőle. Az anyukák most kifejezetten a számukra meglepő változásokat mesélték el.

„Két hete szültem, és megőrülök az izzadástól. Csodálom, hogy az emberek kibírják a szagomat, annyira durván szakad rólam a víz.” – Kim C.

„Azon döbbentem meg, hogy a szülés utáni napokban mennyire bevizesedtem, elefántbokáim és -térdeim lettek. De szerencsére pár nap alatt elmúlt.” – Katharine H.

„Miért nem figyelmeztetett senki, hogy ilyen nehezen lehet túlélni a szülés után a hormonális változásokat? Konkrétan pánikrohamaim voltak az első szülésem után, olyan érzésem volt, mintha kifordítottak volna magamból.” – Hannah P.

„Az éjszakai izzadás volt a legdurvább, két pizsamát elhasználtam egy éjszaka alatt. És még azon is megdöbbentem, hogy milyen éhségrohamokat okozott nekem a szoptatás, szó szerint egyszerre kellett etetnem magamat és a babát.” –Doris G.

„Annyira bevizesedtem a császármetszés után, hogy ugyanannyi súllyal jöttem el a kórházból, mint amennyivel bementem egy 4 kilós gyerekkel a hasamban.” – Lynne D.

„Két hétig csak bikinifelsőben tudtam zuhanyozni, annyira szétrepedtek a mellbimbóim a szoptatástól, nem bírtam elviselni, hogy hozzáérjen a víz.” – Meghan T.

„Órákig csak pumpáltam a mellszívót, és alig pár millilitert sikerült fejnem. Ott ültem a sötétben és bőgtem. Az anyósom volt nálunk segíteni az első héten, és olvasta valahol, hogy ha tejes dolgokat eszem és iszom, abból lesz még több tejem, úgyhogy üldözni kezdett a sajtokkal, tejturmixokkal és joghurtokkal, már a fülemen folytak ki, mire végre elment.” – Anna R.

„A kórházban azt mondták a nővérek, hogy gyönyörűen szopizik a babám, de amikor hazamentem vele, akkor olyan volt az első etetés után, mint egy vámpír, mert konkrétan nem szopizott, csak szétrágta a mellbimbómat az ínyével.” – Supriya S.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top