Baba

Grúz béranyák szültek ikreket egy magyar nőnek

A hazai joghézagok miatt Monika csak külföldön tudta elintézni, hogy béranya szülje meg gyerekeit. Adél és Dani is egészségesek.

Két grúz béranya szült ikreket egy 53 éves, négygyerekes magyar nőnek. Monika idősebb gyerekeiből hárman már felnőttek, a legkisebb is 15 éves. A nő és új szerelme azonban mindenképpen szerettek volna közös gyereket – írja a Blikk.

Természetes úton is próbálkoztak, végül orvosi tanácsra a lombikprogram és a dajkaanyaság mellett döntöttek. Monikának egészségi okokból nem javasolták, hogy ő szülje meg a babát. A magyar jogrendszer viszont nem ismeri el a béranyaságot, ezért Monika és élettársa külföldön, Grúziában próbálkoztak.

babák, ikrek

A kép illusztráció, nem ezek a gyerekek születtek meg most

Két béranya segítségével sikeresen meg is született Dani és Adél (Monika petesejtjeit termékenyítették meg az apa hímivarsejtjeivel, a béranyák tehát csak kihordták a magzatokat). A gyerekek már Magyarországon vannak, de a hiányos hazai szabályozás miatt a magyar törvények a grúz béranyákat tekinti az anyjuknak. Monika hivatalosan egyelőre csak ikrei gyámja lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top