Baba

Megfeddték az anyát, mert szoptatni mert egy kórházban

Várakozás közben, a kórházban kezdte el szoptatni kisbabáját egy anya, mikor egy ott dolgozó ápoló odament és szó nélkül letakarta egy törölközővel a gyerek fejét.

Kymmie Snyder gyermeke egy életveszélyes genetikai betegségben, cisztás fibrózisban szenved, amitől többször éhes, mint az egészséges babák. Az anyuka egy gyors járóbeteg-beavatkozás miatt ment a kórházba, amikor kisfiát meg kellett szoptatnia.

Hirtelen odajött hozzám egy ápoló, és mielőtt bármit mondott volna, a fiam fejére tekert egy törölközőt” – osztotta meg az anyuka Facebookon az őt ért sérelmeket. „Se a mellbimbóm, se egy darab bőr nem látszott ki szoptatáskor, nem is tudta volna megmondani senki, hogy épp etetek.”

Miután Snyder megpróbálta levenni a kendőt fia fejéről, az ápoló kioktatta, hogy csak akkor maradhatnak a kórházban, ha a gyerek fején hagyja a törölközőt a szoptatás alatt.

„Nem tudtam hinni a fülemnek, megkérdeztem az ápolót, tudja-e, hogy illegális, amit művel és rászóltam, hogy inkább a saját fejét takarja be, ha ilyen hihetetlen szabályokat gondol helyesnek.” Snyder posztja nagy egyetértésnek örvendett, nagyon sokan megosztották, a kommentelők pedig azt javasolták neki, hogy emeljen vádat a kórház ellen.

A kórház végül annyit reagált a felháborodott anya történetére, hogy feltétlenül támogatják a szoptatást, semmilyen szabályzatot nem emelnek ellene soha, az ügyről is csak az anya posztját olvasva hallottak először.

Olvass még többet a szoptatásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top