Baba

10 éves koráig szoptatná lányát a brit anya

A 36 éves Miira Dawson biztos benne, hogy az anyatej jó hatással van kislánya intelligenciaszintjére, épp ezért olyan sokáig szeretné őt szoptatni, ameddig csak lehet.

Miközben a legtöbb édesanya jóval a gyerek első születésnapja előtt abbahagyja a szoptatást, egy 36 éves brit anya, Miira Dawson nem. Sőt! Annak ellenére, hogy kislánya már betöltötte az ötödik életévét, anyukája még most is rendszeresen szoptatja. Naponta pontosan háromszor.

Miira elmondta, hisz az anyatej jótékony hatásaiban, és mivel úgy hallotta, hogy növeli a gyermek intelligenciahányadosát, szeretné olyan sokáig szoptatni lányát, Tarát, ameddig csak lehet. „Ha tehetném, legalább 10 éves koráig szoptatnám őt”  – mondja az anyuka, majd hozzáteszi, nemcsak Tarát, hanem Tara kétéves öccsét is szoptatja.

Az anyuka emellett elárulta, még most is együtt alszik gyermekeivel. „Én alszom középen, és tőlem jobbra a lányom, balra pedig a fiam alszik.” Miira férje egy külön ágyban alszik egészségügyi okok miatt. Miira egyébként beszélt arról is, nem igazán érdekli a többi anya véleménye: a szoptatás egy bensőséges dolog. Minden anyának magánügye, meddig hajlandó szoptatni a gyermekét.

Olvass még többet a szoptatásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top