Baba

A nap 24 órájában együtt lehetnek az anyák a koraszülött babájukkal

A Semmelweis Egyetem Perinatológiai Intenzív Centrumában betegőrző monitorokkal felszerelt, koraszülött baba-mama szobákat alakítottak ki, így az anyuka már az első pillanatoktól kezdve láthatja babáját, és nyomon követheti a pici fejlődését.

Július 29-én, hivatalos ünnepség keretében adták át a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatológiai Intenzív Centrumában a koraszülött baba-mama szobák monitorait – írják az intézet közleményében. 

A két, betegőrző monitorokkal felszerelt szobában az édesanyák a gyerekük mellett lehetnek a nap 24 órájában, így most már nem csak az állandó orvosi, ápolói ellátás, de az a lehetőség is adva van, hogy az anya az első pillanattól kedve a gyerekével lehessen. 

Monitorokon is figyelhetik az anyukák koraszülött babájuk fejlődését

Kozma Orsi énekesnő – aki szintén érintett a koraszülöttség témájában, hiszen gyerekei a 34. héten születtek meg – a monitorok átadásakor úgy nyilatkozott, hogy “a monitorokkal a család és az együttlét élménye rögtön a szülés után megtapasztalható, és a koraszülött osztályon töltött napok, hetek is életre szóló, szép élménnyé válhatnak”. 

Monitorokon is figyelhetik az anyukák koraszülött babájuk fejlődését

Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttek Országos Egyesületének (KORE) elnöke azt mondta, hogy az említett eszközök lehetővé teszik a folyamatos felügyeletet a családias légkör megzavarása nélkül. A monitorok felszerelésével az egészségügyi személyzet őrző figyelme mellett már a nagyon korán, akár 1000 grammos születési súllyal világra jött koraszülöttek is biztonságosan édesanyjuk mellett tölthetik az egész napot, és az anyukák maguk gondozhatják babájukat. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top