Baba

Egy anya vallomása: híztam 27 kilót, azóta szeretem a testemet

Megszeretni a testedet nem is olyan egyszerű, hiszen a benned élő kritikus én szinte csak a hibáidat láttatja veled. Főleg szülés után, amikor egy másik test néz veled szembe a tükörből, nem az, amelyikhez hozzászoktál.

Toni Hamer, az Is It Bedtime Yet? blog írója pontosan tudja, milyen érzés küzdeni az önszeretetért. Miután felszedett magára 27 kilót, a kétgyermekes anya utálta magát, kerülte a tükröket, mert csak a zsírpárnáit látta meg a testén. Ám pár hónappal ezelőtt valami átkattant benne, szerinte az segített neki, hogy elment új ruhákat venni magának, amik az új testére valók, így újra jól tudta magát érezni a bőrében. Igaza is van, hiszen tényleg sokkal könnyebb elfogadni a tested, ha a ruháidban csinosnak érzed magad. Az érzéseit egy Facebook posztban írta le:

“Többet nyomok most, mint valaha eddig életemben. Beleértve mindkét terhességemet. Régebben ez volt az a pont, amikor kiborultam, és őrülten belevetettem magam a fogyókúrába, hogy minél előbb megszabaduljak a feleslegtől, mert…

…meg akartam mutatni másoknak, hogy elég fegyelmezett vagyok ahhoz, hogy lefogyjak.

…féltem, hogy nem fog senki sem szeretni, ha túlsúlyos vagyok.

…féltem, hogy mit fognak mondani mások a hátam mögött.

Soha nem az egészségem vagy a boldogságom miatt akartam lefogyni. Mindig az motivált, hogy mások szeressenek, legyenek rám büszkék, vagy hogy ne ítéljenek el. Nemrég beszélgettem egy barátnőmmel a súlyomról, és azt mondtam ‘De nem érzek rá késztetést, hogy lefogyjak. Azt hiszem, jól érzem magam.’

Jól érzem magam a testemben. Jól érzem magam a döntéseim miatt. Jól érzem magam BELÜL úgy, ahogy kinézek és érzek. Szeretem magam, ami segít abban, hogy megszeressem a testemet is. Jobban, mint bármikor máskor ezelőtt. Nem igyekszem azon, hogy megváltoztassam. Ebben a testben is képes vagyok gondoskodni az otthonomról, a családomról és a munkámról. És mindezt úgy tudom csinálni, hogy nem szidom magam minden alkalommal, amikor tükörbe nézek.

Sosem hittem volna, hogy 27 kilót híznom kell ahhoz, hogy végre megszeressem a testemet, de mégis ez történt. Szeretem a testemet. Szeretem magamat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top