Baba

Szóval te is borostyán nyakláncot adsz a babádra?

Régi szokás, hogy borostyánból készült nyakláncot aggatunk a kisbabák nyakába, hogy így könnyítsük meg nekik a fogzást. De vajon tényleg van értelme?

Sok családban családi hagyomány, míg máshol teljesen értelmetlennek tartják. Annyi biztos, hogy már régóta tartja magát a szokás, melynek lényege, hogy egy borostyán nyaklánccal könnyítsük meg a kicsik fájdalmas fogzási időszakát. De vajon tényleg működik a dolog?

Szóval te is borostyán nyakláncot adsz a babádra?

Mindenkit el kell keserítenünk, úgy tűnik, hogy nem igazán… Az eredeti elképzelés szerint a babák fájdalmát a borostyánban megtalálható borostyánkősav csillapítja, de valójában nincs rá tudományos magyarázat, hogy a borostyánkősavval bőrön keresztül történő érintkezés vagy annak fogyasztása valóban fájdalomcsillapító hatású lenne.

Sokan felhívták a figyelmet arra is, hogy a kicsik gyakran szájukba veszik ezeket a gyöngysorokat, és így egy-egy leszakadó gyöngy fulladással fenyegethet. Arról nem is beszélve, hogy a nyak köré tekert zsinór sem tűnik túl jó ötletnek…

De vannak például hűthető rágókák, illetve a hűtött gyümölcsök is segíthetnek a babáknak a fogzás idején, így szerencsére bőven van választási lehetőség a borostyán nyakláncok helyett.

 

PureWow 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top