Baba

Más bűncselekményekért is felelnie kell a kisbabát cigiztető férfinak

Közúti veszélyeztetés, késelés és egy várandós nő bántalmazása is a rovásán lehet a kisbaba cigarettáztatása miatt elhíresült férfinak.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a budapesti férfit, aki májusban ölébe ültette és cigarettáztatta másfél éves unokahúgát.

Az ügyben a gyermek édesanyját, azaz a férfi testvérét már korábban kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mostanra elkészült az orvos szakértői vélemény, mely megállapította, hogy a férfi cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár 8 napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására, mely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. 

A gyanúsítás ellen a férfi panaszt jelentett be, érdemben arra hivatkozva, hogy a közösségi portálokon is megosztott esetet csak imitálta. A panaszt a rendelkezésre álló bizonyítékok ismeretében az ügyészség tegnap elutasította.

A gyanúsított jelenleg a Fővárosi Törvényszéken életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és közúti veszélyeztetés bűntette miatt vele szemben folyamatban lévő büntetőügyben előzetes letartóztatásban van. Ebben az ügyben őt az ügyészség azzal vádolja, hogy még 2015-ben Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában gépkocsijával szándékosan rágyorsított egy zebrán áthaladó gyalogosra, majd a gyalogos védelmében fellépő egyik szemtanút megkéselte.

Legutóbb a rendőrség 2017 júniusában is gyanúsítottként hallgatta ki a férfit amiatt, mert a megalapozott gyanú szerint egy állapotos hölgyismerősét bántalmazta, és mivel ezt a bűncselekményét a Fővárosi Törvényszéken ellene folyamatban lévő ügyben elrendelt házi őrizetének tartama alatt és az annak helyéül kijelölt lakásban követte el, ezért  döntött úgy a bíróság 2017. június 30. napján, hogy az újabb szándékos bűncselekménnyel történt gyanúsítása okán ismételten előzetes letartóztatásba helyezi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top