Baba

Rémálommá vált a szülés: belevágott a baba fejébe az orvos

Rémálommá vált a császármetszés egy skót kórházban, ahol előbb két napig senki nem foglalkozott az anyával, majd az orvos belevágott a csecsemő fejébe.

Karmen Edwards 2016 nyarán született a skóciai Inverness egyik kórházában. A szülés csakhamar rémálommá vált. Előbb behívták az anyát, hogy túl nagy magzata miatt a kórházban kell maradnia, ott viszont két napig rá sem néztek. 

Ezután megindult a szülés, az órák után előkerülő helyettes orvos a császármetszés mellett döntött. A műtét során megszaladt a szikéje, így a kislány fejét több centiméter hosszan megvágta. Bár a seb veszélyeztette az újszülött életét, egy napba telt, mire az orvosok foglalkoztak vele. Egy másik kórház plasztikai sebésze műtötte meg a kislányt, de a heg örökre látszani fog.

A család panaszt nyújtott be a kórház ellen, ahol azonban csak egy belső vizsgálatot végeztek, az eredményekről nem is értesítették Edwardsékat. Végül az ügyvédjüknek kiadtak egy jelentést, amely szerint bővíteni fogják a személyzetüket, és korszerűsítik a gépeiket. (via Ripost)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top