Baba

Áramütés érte a kislányt az óvodában, súlyos égési sérülést szenvedett

Negyedfokú égési sérüléseket szenvedett egy 16 hónapos kislány egy magánóvodában, és még mindig kérdéses, hogyan gyógyul meg a keze. Az is tisztázásra szorul, kinek a felelőssége, hogy megtörténhetett a baleset.

 Az eset egy irodaházban működő budapesti magánóvodában történt, amelyik úgy hirdette magát, hogy fiatalabb gyerekeket is fogadnak. Ezért adták be a szülők az akkor egyéves kislányukat – írta meg a történetet az Index.

A baleset a gyerek 16 hónapos korában történt, amikor egy kötéssel az ujján várta a szüleit az óvodában. A gondozók azt mondták, történt egy kis baleset, de nincs semmi baj. Aztán a gennyes, hólyagos seb láttán kórházba vitték, ahol égési sérülésre gyanakodtak. Az óvoda erre elismerte, hogy a kislányt áramütés érhette.

 Az orvosok negyedfokú égési sérülést állapítottak meg, ami már a bőr alatti kötőszövet, az izomszövet és a csontszövet égését, elszenesedését jelenti. Bent tartották, és azon a héten meg is kellett műteni.

Később a sebnek súlyos következményei lettek. A műtét során a kislány felkarjáról vett bőrdarabbal kellett pótolni az ujján elhalt szöveteket, a sérült ujjat pedig egy időre a tenyeréhez varrták, hogy a véráramlás beinduljon, és ne kelljen amputálni a felső ujjpercet – írja az Index. A kislány most is folyamatos otthoni és kórházi kezelésre szorul, és csak később derül ki, mennyire gyógyul a keze, szükség lesz-e plasztikai műtétre.

Az óvodában arra jutottak, hogy a kislány az egyik hűtő-fűtő berendezés nem megfelelően szigetelt drótját foghatta meg, amikor bemászott mögé. Ezeket a berendezéseket a többi helyiségben fakerettel vették körül, de abban a szobában, ahol a gyerek játszott, épp nem volt ilyen.
A szülők feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Jelenleg kérdés, hogy ki hibázott: az óvoda vezetése, az irodaház üzemeltetője, a helyiségeket óvodává alakító kivitelező vagy az engedélyeket kiadó hatóságok.

Egyelőre annyi derült ki, hogy a magánóvoda arra nem kapott engedélyt, hogy bölcsődét is üzemeltessen. Az óvoda fenntartójának képviselője azt mondta, végtelenül sajnálják az esetet, és mindenben együttműködnek, mert nekik is fontos tisztázni az ügyet. Hozzátette, meglepődtek, hogy ilyen előfordulhatott, mert az intézményt műszaki ellenőr és a szakhatóságok is ellenőrizték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top