Baba

Így csökkentheted a telefonozást, hogy inkább a gyerekkel legyél

Nem könnyű lemondani a telefon nyomkodásáról, egész komoly függőséggé vált már, de mégis megérné csökkenteni a használatát, amikor a gyerekeinkkel vagyunk, mert számukra az együtt töltött minőségi idő kulcsfontosságú. Ezért hoztunk pár tippet, hogy segítsünk megszabadulni a telefontól a családdal töltött idő alatt.

1. Adj magadnak telefonos időt

Jelentősen csökken majd a telefonozással töltött idő, ha keretek közé szorítod, mert így nem veszed majd a kezedbe minden második percben, hogy megnézd az értesítéseidet. Ilyenkor észre sem veszed, hogy eltereli a figyelmedet a gyerekekről. Első lépésként tartsd magad ahhoz, hogy félóránként nézel csak rá a telefonodra.

2. Hagyd az e-maileket munkaidő után

Ha valaki munkaidő után küld neked levelet, akkor várnia kell másnap reggelig. Ritkán adódik olyan sürgős feladat, amiért el kellene dobni mindent, és azonnal megoldani a problémát pont akkor, amikor a gyerekeiddel lennél. A 24 órás rendelkezésre állás egyáltalán nem természetes.

Így csökkentheted a telefonozást, hogy inkább a gyerekkel legyél

3. Tedd repülőgép üzemmódba

Amikor úgy döntesz, pár órát csak a családoddal szeretnél lenni, és a gyerekeidre akarsz figyelni, tedd a telefonodat repülőgép üzemmódba, így nem fog folyton pittyegni és villogni, hogy idegesítsen, mikor nézheted már meg az értesítéseket.

 

4. Kapcsold ki az értesítéseket

A közösségi oldalaknál kapcsold ki az értesítéseket, mert folyamatos, állandó kísértést jelentenek és nem maradsz le semmiről, ha csak 20 perc múlva értesülsz róla, hogy küldött egy harmadik cicás gifet a barátnőd.

5. Az asztalnál nincs telefonozás

Fontos szabály lenne a családban, hogy amikor együtt esztek a gyerekekkel, akkor senki sem nyomkodhatja a telefonját, tabletét, anya és apa sem. Vacsora közben inkább az aznapi történéseket kellene megbeszélni egymással, nem félig idegen ismerősökkel csevegni messengeren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top