Baba

Elképesztő: három hónapos babákat tanít állni az izlandi orvos

Még közvetlen kollégái sem tudják pontosan, mitől olyan hatékony Snorri Magnusson módszere. Nem csoda, hogy sokan ártalmasnak, sőt egyenesen veszélyesnek gondolják a foglalkozásokat.

Miközben a babák többsége 9-10 hónapos korában áll készen rá, hogy segítség nélkül felálljon vagy egyenes háttal üljön, egy izlandi úszóiskolában, annak is egy speciális csoportjában már 3-4 hónaposan is képesek erre. “Sokszor még a szülőket is meglepi, mi mindenre képes a gyermekük” – mondja Snorri Magnusson, a csoport vezetője.

Az izlandi terapeuta évek óta tart foglalkozásokat kisgyerekes szülőknek: a foglalkozások hetente kétszer vannak, és legfeljebb egy órát tartanak a reykjaviki uszodában. Magnusson azt mondja, minden képzést egy úgynevezett gerincerősítő, kiegyenesítő tréninggel kezdenek. “Ahhoz, hogy segítség nélkül tudjanak állni, elengedhetetlen a babák felsőtestének és gerincének erősítése.

Hozzáteszi, bár a foglalkozásokat egy uszodában tartja, nem úszást oktat, sőt! “Nem azért vagyok itt, hogy megtanítsam a gyerekeket úszni. A foglalkozáson a motoros funkcióikat, az egyensúlyukat fejlesztjük” – jelenti ki Magnusson, akinek módszerét több neurológus és gyerekorvos is vizsgálja.

Hermunder Sigmundsson, egy norvég neuropszichológus professzor a Telegraph című brit lapnak elmondta, a leginkább arra kíváncsi, Magnusson mivel fejleszti fel ilyen rövid idő alatt a babák egyensúlyozó képességét. “Nem logikus. Nem normális. Ettől függetlenül látni, ahogy ilyen pici babák egyensúlyoznak egy felnőtt férfi tenyerén…egészen rendkívüli.

Olvass még többet a babákról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top