Baba

A számítógépes játékoktól nem lesz agresszív a gyerek – új tanulmány

A 2000-es évek elején állították azt a tudósok, hogy az erőszakos videójátékoktól agresszívak lesznek a gyerekek. Most egy kutatás eredménye azonban azt mutatja, hogy mégsem okoz agressziót a gyerekeknél, ha számítógépes játékokkal játszanak.

Hollandiában végezték el azt a kísérletet, amelyben 194 gyermek vett részt. Vizsgálták a gyerekek és a szülők szokásait a számítógépes játékok terén, az erőszakosnak titulált játékokat is beleértve, közben a mentális egészség fejlődését is megfigyelték. A gyerekek az első vizsgálatkor 9 évesek voltak, a következőre pedig egy évvel később került sor.

A kutatók azt találták, hogy az erőszakos videójátékok a 9 éveseknél nem hívták elő az agresszív viselkedést és nem hátráltatták a szociális fejlődést. A számítógépes játékokat általánosságban nem tudták összekötni a mentális problémákkal, figyelemzavarral vagy egyéb fejlődési problémákkal. Egyedül ott találtak egy kevés kapcsolatot, hogy akik túlzásba vitték a játékokat a gépen, azok között nagyobb eséllyel merültek fel depresszióval, szorongással kapcsolatos gondok.

A számítógépes játékoktól nem lesz agresszív a gyerek - új tanulmány

 

Ez megnyugtató, főleg, ha van otthon egy kiskamasz, aki imád számítógépen játszani, ami mostanában minden második gyerekre elmondható. Nyilván figyelni kell a gyerekekre, és nem szabad hagyni, hogy 24 órát a monitort bámulva játsszanak, de ha kontrolláltan és időkeretbe szorítva teszik ezt, akkor nem lesz belőle semmi problémájuk, aggódhatunk tovább egyéb, sokkal nagyobb horderejű veszélyek miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top