Baba

Egy friss anya megható köszönőlevele a férjének szülés után

Egy öthetes kislány anyukája írta meg köszönőlevelét lelkész férjének, amiért minden nehézségben és örömben a társa. A levele egyben gyönyörű szerelmi vallomás is, amit olvasva az jut eszünkbe, hogy ha tényleg ilyen csodálatos férje van, akkor nagyon szerencsés asszony.

Nem tudtuk, mi vár ránk, milyen lesz szülés után az életünknek ez az új szakasza. Eljártunk lelkesen a szülésfelkészítő tanfolyamokra, és elolvastunk minden létező cikket szülés témában, amit a Google feldobott.

Szülés közben minden fájásnál te voltál az, aki megnyugtatott, és fogta a kezemet. A rémisztő részeknél imádkoztál értünk és bőgtél, amikor először tarthattad a kislányunkat a kezedben. Elmondtad, mennyire büszke vagy rám és az emberfeletti erőmre, mindenben segítettél a nehéz napokon, amikor úgy éreztem, nemhogy emberfeletti, de semmilyen erőm sincs.

Itt vagyunk most az 5 hetes babánkkal, akinek olyan a mosolya, mint a tiéd, és még mindig azt mondod, büszke vagy rám. Ránk. A mi kis családunkra. Nap mint nap emlékeztetsz rá, milyen szépnek látsz még akkor is, ha nem sikerült hajat mosni két hete. Udvariasan másfelé nézel, amikor megeszem az ötödik szelet tejelválasztást segítő sütit is, amiről mindketten tudjuk, hogy csak azért készítettem, hogy ehessek édességet. Sosem ellenkezel, ha Starbucksból szeretnék kávét vagy ha órákig szeretnék egy plázában keringeni. Nem hozod fel nekem, hogy úgy hullámzik a hangulatom, mint egy viharos tenger. Soha nem fordítasz nekem hátat, amikor ok nélkül sírok. Mindig meghallgatsz. Átsegítesz ezeken a hatalmas változásokon, amiken keresztülmegyek. Randizni viszel, mert tudod, hogy szükségünk van kettesben eltöltött időre.

 

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)
Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

Szeretsz annyira, hogy kihozod belőlem a legjobb énemet, ezt az új verziót, aki már anya lett.

Vannak napok, amikor nagyon nehezen megy, sokszor alig alszunk éjszaka az etetések és pelenkázások között. Néha a zuhanyzásig sem jutok el, és órákig mászkálok rászáradt anyatejjel a pólómon. Rögtön segítesz, ha épp akkor kér enni a babánk, amikor a vacsorát készítem, és sosem panaszkodsz, ha átadom neked kakis pelussal, amint belépsz munka után az ajtón, hogy végre elmehessek pisilni. Nyugodt szívvel teszed tisztába bármikor, és megtanultad, hogyan készítsd el nekem a tökéletes kávét. Korán kelsz, hogy kitakarítsd a konyhát, amíg én etetek/tejet fejek/etetek, mert nem akarod, hogy túl sok tennivaló legyen a vállamon.

Köszönöm. Hogy azt mondod, jó anya vagyok. Hogy szeretsz. Mindegy, hogy nézek ki, vagy mit érzek. Köszönöm, hogy mindig azt gondolod rólam, hogy én vagyok a világon a legszebb nő. A legjobb. A legszexibb. Még akkor is, ha én nem érzem ezt magamról egyáltalán. Azon leszek, hogy megszeressem magam annyira, amennyire te szeretsz engem. Szeretek a feleséged lenni és szeretem, hogy együtt vagyunk szülők. Mindennap hálát adok, hogy veled élhetek és tudom, a java még csak ezután jön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top