Baba

Egy anya vallomása: Kiérdemeltem az ősz hajszálaimat

Egy anya posztjáért rajong a fél internet, nem véletlenül. Nagy szükség van olyan anyákra, akik kiállnak a nagyvilág elé és vállalják a tökéletlenségüket.

Meredith Masony három gyerek édesanyja, a Facebookra írta ki, hogyan érezte magát 12 évvel ezelőtt a testében, mielőtt az első gyermeke megszületett, és mit gondol most saját magáról, három gyerek születése után.

“A húszas éveinkben nagyon kritikus voltam a saját testemmel kapcsolatban. Sosem voltam elégedett magammal. Szerettem volna vékonyabb, feszesebb lenni, és implantátumot akartam a mellembe. Most, hogy 36 lettem, már csak nevetek magamon. Nem tudtam értékelni az akkori testemet. Azt hiszem, azért is volt így, mert azt sem tudtam, ki vagyok. Bizonytalan és önbizalomhiányos voltam.

Amióta anya lettem, az elmúlt 12 évben drasztikusan megváltozott a testem. Három gyermekem született, és négy műtéten estem át. A mellbimbóim teljesen tönkrementek a szoptatástól. A hasam úgy néz ki, mintha a Frankenstein családból származnék. Narancsbőröm és striáim vannak. Utáltam régebben, ha a férjem megfogta a derekamat vagy a combomat, ha lefeküdtünk. Megtiltottam azt is, hogy közben felkapcsolja a lámpát. Annyira féltem tőle, hogy meglátja, milyen tökéletlen vagyok.

Amikor ma készülődtem a templomba, megnéztem magam a tükörben, és láttam, hogy tele van a hajam ősz hajszálakkal. Az jutott eszembe, hogy “Kiérdemeltem ezeket a hajszálakat, rendben vagyok vele.” Boldog vagyok, hogy most már képes vagyok a tökéletlenségeimet is szeretni, és a testem változásait elfogadni.

Azt gondolom, hogy anyaként, nőként nagyon fontos, hogy a saját testünket birtokba vegyük. Hogy a személyiségünket megismerjük. A döntéseinket magunkénak érezzük. Megtanultam, hogyan szeressem magamat. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a férjemmel és gyerekeimmel való kapcsolatom sokkal erősebb lett. Kockázatokat merek vállalni csak azért, mert megtehetem. Ugyanerre te is képes vagy.

 

Megszeretheted magad, megtanulhatod, hogyan találj rá a saját boldogságodra. Ha küzdesz, tudd, hogy nem vagy egyedül. Nem kell, hogy a bizonytalanságod uralja az életedet. Elég vagy. Szép vagy. A tökéletlenségedtől vagy csodálatos, erős, bátor és megállíthatatlan. A legjobb dolog, amit tettem valaha magamért, az, hogy magamra találtam. Ne add fel te sem önmagad keresését, adj időt, hogy meghalld a saját hangodat a fejedben és tudd, hogy tökéletesen tökéletlen vagy.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top