Baba

Még több gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben

Várhatóan 20 ezerrel több gyermek veheti igénybe az ingyenes, illetve kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést, valamint egyes esetekben a szünidei gyermekétkeztetést, továbbá az ingyenes tankönyvtámogatást is.

2018. január elsejétől a kormány még több család számára biztosítja a kedvezményes, tanév közbeni étkezést és az ingyenes tankönyvellátást a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultsági jövedelemhatárának 5%-os emelésének köszönhetően.

 

Ez is érdekelhet Megnézem

2018-tól a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jövedelemhatára alapesetben az öregségi nyugdíjminimum 130 százalékáról 135 százalékra, míg a tartósan beteg, fogyatékos gyermek, gyermekét egyedül nevelő szülő, valamint nagykorúvá vált, még tanuló fiatal felnőtt esetében pedig 140 százalékról 145 százalékra emelkedik. Ez azt jelenti, hogy az egy főre jutó jövedelemhatár jövőre alapesetben 38 475 Ft, tartósan beteg, fogyatékos gyermek, gyermekét egyedül nevelő szülő, valamint nagykorúvá vált, de még tanuló fiatal felnőtt esetén 41 325 Ft lesz.

Még több gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak amellett, hogy évente 12 ezer, illetve hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek esetén 13 ezer forint értékű “gyermekvédelmi” Erzsébet-utalványt kapnak, előnyt élveznek az ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésnél és az ingyenes tankönyvellátásnál is.

Még több gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top