Baba

Jó ötlet az okostakaró használata a koraszülött babáknál?

Holland találmány az okostakaró, amit újszülötteknél és koraszülötteknél használnának, hogy a testközelséget imitálják vele.

A Hugsy névre hallgató találmány ötletét egy kórház koraszülött intenzívén vetették fel, felkérték a helyi egyetem diákjait, hogy tervezzenek egy olyan eszközt, amely a koraszülött babáknak segíthet a fejlődésben. A takaró olyan, mint egy kapucnis pólya, a lényege pedig az, hogy a szülő illatát és szívverésének hangját, dobogását bele tudják programozni, így ha nincs ott a baba anyja, apja, akkor betekerik a Hugsyba, amelynek épp olyan illata és hangja van, mint a szüleinek.

Azon alapul az ötlet, hogy a koraszülöttek, újszülöttek fejlődésére milyen jó hatással van a kengurumódszer, amikor a baba testkontaktusban lehet a szüleivel. A Hugsy ezt a testkontaktust szeretné pótolni, ha épp nem elérhető a baba számára az anya vagy az apa. A találmány persze fantasztikus, csak azt nem tudjuk eldönteni, hogy ezzel mennyire csökken majd az igazi testkontaktus, amit azért, bármilyen okos is a takaró, nem pótolhat semmiféle technikai vívmány.

Jó ötlet az okos takaró használata a koraszülött babáknál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top