Baba

Parlamentben szoptatta gyermekét a képviselőnő – videó

Úgy harcol a szoptatás társadalmi elfogadásáért egy képviselőnő, hogy parlamenti felszólalása közben szoptatja meg kisbabáját.

Lehet, hogy pár év múlva senki sem fog háborogni azon, ha egy szoptatós kismama a metrón, a hentesnél, a fodrásznál vagy épp a munkahelyén szoptatja meg éhes gyermekét. Ezért az eszményképért küzd az ausztrál Larissa Waters, aki első fecskeként munka közben szoptatta meg kislányát.

Larissa Waters az ausztrál zöld párt parlamenti képviselője, aki párhónapos kislányával együtt jár dolgozni, s ha kell, akár felszólalás közben is szoptatja Aliát. A rendhagyó felszólalás után a képviselőnő közleményében azt írta, szeretett volna tenni azért, hogy a szoptatást végre mindenki annak lássa, ami: egy teljesen hétköznapi, természetes emberi tevékenységnek, de ami a legfontosabb, Alia éhes volt.

“Amikor a nők dolgoztak, mindig hátrahagyták a gyermekeiket, ami lehet, hogy a munkahelyükön kifizetődött, de otthon biztosan nem. Remélem, segítettem abban, hogy a szoptatás teljesen normális dologgá váljon, és eltűnjön minden ráragadt stigma.

Remélem, minden nőhöz és minden anyához eljut az üzenet, hogy helyük van a hatalom olyan központjaiban, mint a parlament” – idézi a képviselőnőt a Mashable.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top