Baba

420 ezer forinttal több marad a kétgyerekesek zsebében

Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban.

2016 és 2019 között a duplájára nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, a korábbi húszezer forintról negyvenezer forintra. Az egy gyermeket nevelők továbbra is tízezer forintot, a háromgyerekesek majdnem 100 ezer forintot, az annál több gyereket nevelők pedig gyerekenként további 33 ezer forintot tudnak megspórolni az adókedvezménynek köszönhetően – mondta el Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Ez is érdekelhet Megnézem

2011 előtt csak a három vagy több gyereket nevelők élhettek ezzel a lehetőséggel, akkoriban havonta négyezer forintos támogatás járt. Az emeléseknek köszönhetően 2011 és 2019 között összesen majdnem hárommillió forint marad a gyereket nevelő családoknál – részletezte Novák.

Képkocka az Apád-anyád idejöjjön című filmből, két gyerekkel
Képkocka az Apád-anyád idejöjjön című filmből, két gyerekkel

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a családi adókedvezményt már a fogantatást követő 91. naptól igénybe lehet venni, és a támogatás megosztható a két szülő között. Kitért arra is, hogy a fiatal házasoknak az ötezer forintos házassági adókedvezmény ettől az évtől már két évig jár, függetlenül attól, mikor születik az első gyerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top