Baba

Nagy lehetőséget kínálnak a kismamáknak!

A gyermekvállalást követően nehéz sikeresen visszatérni a munka világába, a fiatal anyukáknak pedig sajnos különösen rossz a munkaerőpiaci értékük. Az ő érdekükben és az ő későbbi munkavállalásukat elősegítendő jön létre Pécsett a Nő-Köz-Pont.

A pécsi Művészetek és Irodalom Házában létrehozandó Nő-Köz-Pont egyedülálló kezdeményezés az országban, kifejezetten az a célja, hogy a kisgyermekes anyukákat képzések és egyéb felkészítő programok keretein belül segítsék majd a munkaerőpiacra való gyorsabb visszatérésben – írja a Pécsma.hu.

A Központi Statisztikai Hivatal tavalyi adatai szerint, bár a három éven aluli gyereket nevelő, 15–64 éves anyák körében nőtt a foglalkoztatás – 14 százalékkal 34,2 ezerre bővült a dolgozó anyák száma –, a kisgyermekes édesanyáknak még mindig nehéz visszailleszkedniük a munka világába. Sokaknak nem kis problémát okoz megtalálni a család és a karrier közötti arany középutat.

Pécsi kisgyerekes anyukákat segítenének vissza a munkaerő-piacra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) éppen ezért egy olyan felhívást tett közzé, melynek legfontosabb törekvése, hogy egyszerre növeljék a gyermekvállalási hajlandóságot, a munkavállalás megkönnyítését és a munkaerőpiacra való gyorsabb visszatérést. Végső eredményként azt szeretnék elérni, hogy javuljon a családok anyagi helyzete, illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse és önbecsülése.

Az Emmi a felhívás alapján Pécsett a Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) létrehozását támogatja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top