Baba

Élőben közvetíti szülését a kétgyermekes anya – elárulta, miért

"Amikor az első gyerekünket vártam, pontosan tudtam, mit akarok és hogyan. Volt egy komplett tervem. Aztán dobhattam a kukába."

Adele Barbaro egy csodálatos kisfiú anyukája, és a jövő hónapra várja kislánya érkezését. A news.com.au ausztrál hírportálnak őszintén mesélt arról, hogy míg kisfiára éveket várt, és csak mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe, lánya igazi meglepetés, aki természetes úton fogant. Hozzátette, már akkor eldöntötte, hogy második gyermeke születését élőben közvetíti majd, mikor megtudta, hogy várandós.

Harvey születése előtt kismillió cikket és könyvet elolvastam, és biztos voltam benne, hogy fel vagyok készülve minden eshetőségre. Nem voltam. De a férjem sem, aki egyébként egy olvasott, művelt ember. A szülésről mégis annyit tudott csak, amennyit Hollywood tanított neki. Épp ezért döntöttem úgy, hogy ha lesz rá lehetőségem, megmutatom milyen a szülés valójában: az elejétől a végéig.

A few months ago, Harvey went through an 'I don't like mummy' stage. Bloody broke my heart. He wouldn't give me cuddles or kisses or let me comfort him and screamed and reached for Dad when I held him. I hated it. Well, now he has changed his tune and all of a sudden, I'm his favourite. I'm lapping up every single cuddle with this monkey. I know he won't like me again at some point when I'm a bossy mum asking him to do his chores or his homework or when I embarrass him in his teenage years. But at the moment, he is like my little buddy, my side kick. . @tommeetippeeaustralia xx #mummyblog #mummyblogger #mumlife #momlife #mommyblogger #myson #myboy #lovehim #parenting #motherhood #parenthood #toddlers #toddlerlife

ADELE AND HARVEY (@real_mumma) által megosztott bejegyzés,

Adele elárulta, bízik abban, hogy a videó látványosan be tudja majd mutatni a vajúdás különböző fázisait és azt is, egy szülés valójában nem más, mint teljesen kiszámíthatatlan események egymásutánisága. “Vannak nők, akik a vajúdás első óráiban nyugodtan tévéznek, sétálgatnak, és várnak, hogy beinduljanak a fájások, míg másoknál mindez pár perc alatt bekövetkezik. Ki tudja, másodszor milyen élményben lesz majd részem.”

A kétgyerekes ausztrál anyuka elmondta, nem tartja helyesnek, hogy a frissen szült anyukákat arról faggatják még a családtagok is, hogy kért-e fájdalomcsillapítót, hogy mennyi ideig vajúdott, mintha ez valami verseny lenne. “Senki nem kap érmet azért, mert élete legfájdalmasabb élményét fájdalomcsillapító nélkül vagy természetes úton csinálta végig. A legfontosabb úgyis az eredmény, hogy életet adott.

Adele tervét egyébként férje is támogatja, aki biztos benne, hogy a férfiaknak is hasznos lehet, ha végignéznek egy ilyen videót.

Olvass még többet a gyerekszülésről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top