Baba

Halmozottan fogyatékos lánytól vonták meg a TB-t

Halmozottan fogyatékos lánytól vonták meg a társadalombiztosítást, az adókártyát és minden más támogatást, amikor 18 éves lett. Édesanyja csak remélni tudja, hogy minél hamarabb vége lesz az ügyintézési kálváriának.

Elvették a TAJ-kártyáját egy beteg lánynak, pontosabban: megszüntették egy születése óta halmozottan fogyatékos lány társadalombiztosítását – számolt be a Tények.

A lányt nem százalékolták le automatikusan, amikor nagykorú lett, ezért nincs érvényes TAJ- kártyája sem. Édesanyja erről 5 hónappal később értesült az adóhivatal leveléből. Az anyuka most hivatalról hivatalra jár, de bonyolult az eljárás. A helyzetet az is nehezíti, hogy a nő gondnoksági kérelmét még nem bírálták el, így nem tud lánya helyett intézkedni, pedig már 5 hónapja beadta a kérvényeket.

Végül egy nyugdíjas ügyintéző sietett segítségére, ő azt tudta meg, hogy valójában hiba történt: 2 papír elkeveredett a rendszerben. De Niki fontos kontrollvizsgálatait így is el kell halasztani, pedig az epilepsziás kislánynak súlyos rohamai is vannak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top