Baba

“Nem izgat, ha nem tetszik nektek a mellem látványa”

Egy anya vágta a fanyalgók arcába a Facebookon azt a fotót, amelyen hősies beállásban szoptatja a gyermekét a bolt közepén. Az üzenete: "Nem izgat, ha nem tetszik, a mellem látványa."

Egyéves már a fotó, de még ma is bőszen osztják az emberek, ahogy egy nő a boltban szoptatja lázadó pózban a gyermekét. Whitney Renee Huntwork képét eddig 138 ezren akarták megosztani az ismerőseikkel, amivel kisebb rekordot állított fel a szoptatós fotók történelmében. Megértjük, hogy miért ennyire népszerű a fénykép, amelyen egyébként csak annyi történik, hogy egy éhes babát megszoptat az anyukája. Whitney-nek a fotó mellé írt kommentárja pedig csak erősít minden anyát abban, hogy a babáknak joguk van akkor és ott enni, amikor és ahol épp megéheznek.

Bármikor. Bárhol. Bámulhattok, nem érdekel. Meg fogom etetni az éhes gyerekemet, itt vagy ott, ha pedig nem tetszik a látvány, nem érdekel. Étterem? Bolt? A mellem bőven ad tejet. Színház? Múzeum? Annyira erőlködtök, hogy lássátok a melleimet… Cumisüveg vagy mellek, mindegy, ez csak étel. Azt gondoljátok, el kellene takarnom? Szaladjatok és áruljatok be az anyukátoknak. Előveszitek a telefonotokat, és lefotóztok? És még velem van a baj szerintetek? Nem kellene mindannyiunknak inkább a saját dolgunkkal törődni? Az minden problémát megoldana. Azt hiszitek gusztustalan vagyok? Én is mondhatnám ugyanezt rátok. Szerintetek így akarom felhívni magamra a figyelmet? Tévedtek, mert igazából csak az érdekel, hogy a gyermekem és én jól legyünk.

“Nem izgat, ha nem tetszik a mellem látványa.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top