Baba

Íme a dúla, aki több mint 1000 kismamának segített a börtönben

A terhesség általában örömteli időszak egy anya életében, de a bebörtönzött kismamáknak sokkal inkább szól a félelemről és a veszteségről. Minnesotában dúlák egy csoportja azon dolgozik, hogy kevésbé legyen fájdalmas a terhesség időszaka az anyukáknak a börtönben.

Erica Gerrity dúla indította a Minnesota Prison Doula Projectet azért, hogy segítse a bebörtönzött anyukákat a terhesség, a szülés és a szülés utáni első időszak alatt. Amikor még főiskolás volt, a minnesotai női börtönben dolgozott, ahol megérintette a terhes elítéltek sorsa, az, hogy mennyire szenvednek, főleg a szülés után.

A börtönben nincs családi és érzelmi támogatás, a dúla szerint a kismamák láthatatlannak érzik magukat, senki sem törődik ott azzal, hogy mit érez a gyermek vagy az anya, amikor elviszik tőle a babáját (Minnesotában szülés után elviszik a babát; Magyarországon egyetlen olyan börtön van, ahol létezik anyarészleg, ahol egy évet együtt tölthet szülés után a babával az anya).

Gerrity projektje 2010 óta eddig több mint 1000 kismamának segített a börtönben. Sőt azt is elérték, hogy már törvénybe foglalták Minnesotában, hogy a bebörtönzött terhes nőknek szülésfelkészítő tanfolyamot kell tartani. A dúlák fő célja, hogy egyre több börtönbe eljusson a segítség, mert minden nő megérdemli, hogy a szülése a legemberibb körülmények között történjen, és hogy a legtöbb információt megtudja a saját terhességéről és gyermekéről.

A segítő csapat: Erica, Michelle, Rae, Cara, Hope, Evelyn, Brittney, Gloria, Clara, Amber és Sonja
A segítő csapat: Erica, Michelle, Rae, Cara, Hope, Evelyn, Brittney, Gloria, Clara, Amber és Sonja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top