Baba

Beázik az óvoda, a sportcsarnokban alszanak a gyerekek

Nincs két éve, hogy több millió forintból felújították a pécsi Sportóvodát, most mégis a tornateremben alszanak a gyerekek, mert az intézmény beázik. Most újra felújítják.

Két csoportszoba is beázik a pécsi Sportóvodában, ezért a kisgyerekeknek a sportcsarnokban kell aludniuk. A szülők szerint az önkormányzat tud a problémáról, ám forráshiányra hivatkozva nem javítják meg a tetőt, amelyet 3,5 millió forintból 2015-ben már részben megcsináltak.

A Szabad Pécs információi szerint a pécsi városvezetés valóban tud a beázó óvoda problémájáról, és mint kiderült, a beázás megszüntetéséhez szükséges pénz is megvan, sőt már állapotfelmérés és ajánlatkérés is volt az óvoda beázásával kapcsolatban. Úgy tudni, hárommillió forintból újul meg újra a tető, a munkák júniusban indulnak.

Az önkormányzat szerint a 2015-ös felújítás alatt a munkák az épület más területeit érintették, így ez a beázás nem azért van, mert akkor rossz munkát végeztek volna. Két évvel ezelőtt közmunkások segítségével újították fel az óvodát, akik 2160 órát dolgoztak az épületen. Mivel már akkor is részben vizesedés miatt kellett kőműveskanalat ragadni, akkor a közmunkások a vizesedést és a beázást okozó tervezési vagy kivitelezési hiányosságokat kijavították, új vízvetőket alakítottak ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top