Baba

Ezért nem akarja az anyuka, hogy a gyereke osztozkodjon

Egy anyuka nagy port kavart Facebook-posztban osztotta meg, miért nem gondolja, hogy a gyerekének kötelező lenne másokkal osztozkodnia.

Kicsi korunktól azt tanuljuk, hogy osztozkodni szép dolog, meg hogy ne legyünk önzőek, szóval a játszótéren kelletlenül akkor is odaadjuk a kismotort, ha éppen mi játszottunk volna vele, mert különben jön a szidás meg a büntetés. Egy édesanya, Alanya Kolberg azonban egyáltalán nem így gondolja. Hosszú Facebook-posztját az anyuka azzal nyitotta, hogy elmesélte, mennyire zaklatott lett Carson nevű kisfia, mikor a parkba érkezve egyből hat gyerek letámadta őt a játékait követelve. 

Ezért nem akarja az anyuka, hogy a gyereke osztozkodjon

“Mondhatsz, nemet, Carson, ezt mondtam neki. Csak mondd, hogy nem, semmi mást nem kell mondanod. Persze ahogy nemet mondott, a fiúk rögtön odarohantak hozzám panaszkodni, hogy Carson nem adja oda a játékait. Mire én megmondtam, hogy nem kell osztozkodnia veletek… Azt mondta, hogy nem, majd ha megengedi, szól. Erre persze jó pár szúrós nézést kaptam a többi szülőtől. De azért gondoljunk csak bele: Ha én felnőttként besétálok a parkba egy szendvicset majszolva, köteles vagyok megosztani a többiekkel? Nem.”

Kolberg aztán lényeglátóan kiemeli, hogy talán nem a fiával van a baj ebben a szituációban:

“Szóval miközben mindenki kinéz innen, azt gondolva, hogy a fiam és én is rém udvariatlanok vagyunk, mégis ki itt valóban a bunkó? Az, aki nem szeretné odaadni a három játékát 6 vadidegennek, vagy az a 6 vadidegen, aki valami olyasmit követel, ami nem az övé?”

Az édesanya végül azt is hozzátette slusszpoénnak, hogy Carson csak azért nem akarta odaadni a játékokat, mert épp egy barátját várták a parkba – neki hozta el a kincseit közös játékra.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top