Baba

Másfél hónap alatt háromszor születtek hármas ikrek egy orvosnál

A történet különlegessége, hogy a szülész-nőgyógyász maga is ikres apuka: felesége előző házasságából született hármas ikrei mellett, egy saját ikerpárt is nevel.

“Nem könnyű hivatás, de megéri” – nyilatkozta a Today.com amerikai hírcsatornának dr. Michael Paul, mikor arról kérdezték, mit gondol a munkájáról. A Missouri Orvosi Központ szülészetének vezetője interjújában mesélt egy nem mindennapi rekordról is, ami tavaly év végén született az osztályán: Paul másfél hónap leforgása alatt háromszor is hármas ikreket segített világra.

“Gyakran előfordul az osztályon az ikerterhesség, de egész mostanáig nem volt rá példa, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen sok hármas iker szülessen nálunk” – mondja a doktor, majd hozzáteszi, november 2-án, 26-án, sőt december 16-án is hármas ikrek születésénél segédkezett.

Hogy emléket állítsanak a nem mindennapi rekordnak, dr. Paul és a 9 iker a közelmúltban közös fotózáson vettek részt. A nyolc kisfiú és az egyetlen kislány mind ugyanolyan, a kórház logójával ellátott rugdalózót viselt. Íme:

Másfél hónap alatt háromszor születtek hármas ikrek egy orvosnál

Dr. Paul a Today-nek beszélt arról is, a decemberi szülést követően leült az asztalához, és hálát adott az égnek, hogy mindegyik kisbaba egészséges. “Igazi csoda ez, még ha ez nem is mindenkinek nyilvánvaló. Egy-egy ilyen terhesség ugyanis rengeteg komplikáció lehetőségét hordozza magában” – tette hozzá.

Másfél hónap alatt háromszor születtek hármas ikrek egy orvosnál

A doktor egyébként nem csak a munkahelyén, de odahaza is lépten-nyomon ikergyerekekbe botlik. Felesége előző házasságából született hármas ikreik mellett egy saját ikerpárt is nevelnek.

Olvass még többet hármas ikrekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top