Baba

Cuki selyemmajmok születtek Szegeden – fotó

Egyre gyarapodik a szegedi törpeselyemmajom-állomány, köszönhetően a szapora kis emlősöknek. A csapat legfiatalabb tagjait már a látogatók is észrevehetik a Szegedi Vadaspark trópusi házában.

Legutóbb tavaly októberben számolhattunk be a szegedi törpe selyemmajmok sikeres szaporodásáról, ám most áprilisban újabb két kölyök született a már rutinosnak számító majomszülőknél

Fotó: Endrédi Lajos - Szegedi Vadaspark
Fotó: Endrédi Lajos – Szegedi Vadaspark

Az újszülött majmocskák többnyire apjuk és idősebb fiútestvéreik hátán kapaszkodva töltik a napot, a látogatók így kis szerencsével már megfigyelhetik őket a Szegedi Vadaspark trópusi házában. A piciny főemlősök nappal aktívak, a középső és alsó lombkorona szinten élnek, 2–15 tagú csoportokban.

A csapatban mindig csak a rangelső nőstény hoz világra utódokat, rendszerint ikreket. A vemhesség ideje 140 nap, a két szülés között öt–hét hónap telik el, így a törpe selyemmajmok az év minden időszakában szaporodhatnak a Szegedi Vadasparkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top