Baba

Bíróság elé áll az apa, aki fejbe lőtte kisfiát Oldon

A férfi szórakozásból meg akarta ijeszteni a gyereket, de nem tudta, hogy a fegyvere töltve maradt.

Tavaly októberben egy férfi légpuskával véletlenül fejbe lőtte kisfiát a Baranya megyei Oldon. A 11 hónapos kisbabát kórházba vitték, ám néhány nappal később az intenzív osztályon belehalt sérüléseibe.

A 22 éves apának gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állnia szerdán – tudta meg a Bama.hu.

A vádiratból kiderül, hogy a férfi a ház körül elszaporodott rágcsálók irtásának céljából szerzett egy  légpuskát, miközben fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett. A fegyvert napokig használta, majd mobiltelefonra szerette volna elcserélni.Mielőtt azonban ez megtörtént volna, három ismerősével a ház udvarán található ól párkányára felállított sörösüvegre lőttek. Egy rendőrjárőr észrevette ezt és  felszólította őket a veszélyes tevékenység befejezésére.Ezt meg is tették, ám a megtöltött és felhúzott fegyvert az egyik ismerős a ház falának támasztva hagyta ott. Az apa ezután anélkül, hogy a fegyver állapotáról meggyőződött volna, bevitte a puskát a konyhába és a hűtő tetejére tette. Élettársa épp főzött, gyermekük pedig az etetőszékben ült. A férfi kézbe vette a légpuskát és elindult kifelé, ám hirtelen eszébe jutott, hogy megijeszti a kisfiát: a fegyver csövével felé fordult, miközben a lábával dobbantott. A megtöltött fegyver ekkor elsült, a lövedék pedig eltalálta a kisfiú fejét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top