Baba

Ilyen szuper csúszdák lesznek a mezőkövesdi csúszdaparkban – képek

Augusztus elején nyithat a régió egyedülálló csúszdaparkja a mezőkövesdi Zsóry-fürdő területén, ahol 5 csúszdapálya és egy mászófal épül. A kivitelezés hamarosan kezdődik, a szerződést aláírták.

Igazi kuriózumnak ígérkezik a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő területén épülő csúszdapark, ahol 5 csúszdát építenek majd, melyből egy további négy pályát tartalmaz. Lesz hagyma alakú ufó-csúszda, ingacsúszda és több olyan csúszda is, melyeket csúszó gumikkal kell használni. Ezek közül készül majd egy 150 méter hosszúságú pálya is.

A csúszdák 16 méter magasról indulnak majd, ehhez egy 20 méter magas tornyot építenek. A torony tetejét napvitorlákkal fedik, hogy árnyékot adjanak a sorban álló fürdőzőknek. A csúszdák egy feszített víztükrű, íves medencébe érkeznek..

A strandolás mellett mostantól a falmászás is felkerülhet a mezőkövesdiek hétvégi programjai közé, ugyanis a csúszdatorony egyik oldalán mászófalat alakítanak ki. A tervek szerint a csúszdapark építését viszonylag gyorsan, 5 hónap alatt elvégzik, így augusztus elején már át is adnák a létesítményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top