Baba

Kiderült, ezek a legjobb babasamponok

A Tudatos Vásárlók Egyesülete harminc baba- és gyermeksampont tesztelt. Most már azt is tudni lehet, melyek a legjobbak, és melyeket nem érdemes megvenni.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a gyereksamponok vizsgálata során azt tesztelte, azok bármely összetevője ártalmas-e az egészségre.

A samponteszt győztesei a Lavera Baba-Gyermek Neutral Fürdető és Sampon, az Alverde Baby Fürdető és Sampon, az Alterra 2in1 Baba tusfürdő és hajsampon, a Humphrey’s Bőrnyugtató Kamilla Baba sampon és a Weleda Baby Calendula Fürdetőtej & Sampon is. Ezek a termékek mindegyike ökominősítéssel rendelkezik, és a kritikus összetevők is kevésbé találhatók meg bennük.

A gyerekeknek gyártott samponteszt során az utolsó három helyre a Baba Könnymentes Gyereksampon, az Ombia Hair Sampon Gyerekeknek és a Hymalaya Gyengéd Babasampon került. Ezek mindegyike jelentős részben tartalmaz felesleges kockázatot jelentő illatanyagokat és kritikusnak mondható tartósítószert. Ugyanakkor pozitívum, hogy a korábban alkalmazott hormonális hatású parabén tartósítókat valamennyi samponból kivették.

A vizsgálatok során tizenegy babasampon tartalmazott szem- és bőrirritáló felületaktív anyagot (Sodium-laureath-sulfate), húsz termékben pedig a potenciálisan allergizáló hatású felületaktív, Cocamidopropyl-betaine anyag található meg. A gyártók még mindig előszeretettel használják a színezékeket is, amelyek a babasamponok esetében igencsak megkérdőjelezhetők.

Szinte minden termék Németországban készült, mindössze két hazai gyártású sampont találtak a Tudatos Vásárlók Egyesületének szakemberei.

Harminc féle sampont teszteltek
Harmincféle gyereksampont teszteltek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top