nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Játszóházat kapnak a Down-szindrómás gyerekek

Kifejezetten Down-szindrómás és tipikus fejlődésű gyermekek számára épít játszóházat és fejlesztőközpontot a főváros XV. kerületében a Down Egyesület.
NLCafé
f Ajánlom

Várhatóan ősszel nyit a Csodavár Fejlesztő Centrum és Játszóház Budapest XV. kerületében, egy régi mozi felújított épületében Down-szindrómás és tipikus fejlődésű gyermekek számára. Az intézményben 750 négyzetméteren tudnak majd korai fejlesztő foglalkozásokat biztosítani száz gyermeknek, további két-háromszáznak pedig a szakmai utánkövetését lesznek képesek megoldani.

Játszóházat kapnak a Down-szindrómás gyerekek

Az intézményben egy nyitott játszópalota is működik majd, ahová a fogyatékos gyerekek mellé más, tipikus fejlődésű fiatalokat is várnak. Az épületben kávézót is nyitnak majd, ahol Down-szindrómások lesznek a vendéglátók.

A Down Egyesület intézménye szívesen fogad bármilyen anyagi, tárgyi, szakmai támogatást, és várja az önkéntes segítők jelentkezését is.

A Down-szindróma egy kromoszómaelrendeződés, leggyakoribb formájában a 21. kromoszómából – a szokásos kettő helyett – három másolódik a sejtekbe. Kialakulása véletlenszerű, minden társadalmi korosztályban előfordul. 600-700 várandósságra esik egy Down-szindrómás magzat, ennél azonban kevesebb ilyen gyermek születik meg.
 
Megosztás Facebookon