Baba

Kiderült a férjről, hogy homoszexuális, példamutatóan válnak el

Évekig titokban tartották, hogy a férj homoszexuális, próbáltak együtt élni, de aztán a válás mellett döntöttek. A háromgyerekes házaspár példamutatóan szakított, sárdobálás és gyűlölködés nélkül, egymást tisztelve és szeretve.

Azért került nyilvánosság elé a válásuk, mert Jill Smoker Amerikában az anyukák között elég híres, a népszerű Scary Mommy oldal alapítója. Múlt héten nyilatkozott férjével, Jeffel együtt a People magazinnak válásuk körülményeiről. Jeff elmondása szerint most jött el az ideje, hogy felfedjék a titkot, hogy homoszexuális. 

Jill volt az első ember, akinek erről beszéltem, akkor még azt hittem, hogy biszexuális vagyok, nem volt egyszerű ezt elfogadni. Az évek során aztán a szexualitásom egyre inkább az énem részévé vált. Jill és én úgy tekintettünk rá, mint olyan valamire, amivel meg tudunk küzdeni, de azt hiszem, mindketten tudtuk belül, hogy egyre nagyobb részt foglal ez el belőlem.

 Jill és Jeff Smoker

Jill és Jeff Smoker

Jill elmesélte, hogy nem akarták szőnyeg alá söpörni a kérdést, nyíltan beszéltek erről egymás között és párterápián is. De évekig megtartották maguknak a titkot:

Azt hiszem, ez volt a jó döntés, megvártuk, amíg úgy éreztük, hogy a gyerekek készen állnak rá, amíg mi ketten készen álltunk rá, hogy elmondjuk másoknak. Nincs bennem megbánás, amiért hozzámentem a férjemhez, és kitartottam mellette ilyen sokáig.

Jill és Jeff a gyerekekkel
Jill és Jeff a gyerekekkel

Először a legidősebb kislányuknak, a 13 éves Lilynek mondták el, hogy miért válnak el. “Az első reakciója az volt, hogy felállt és megölelte a férjemet, elmondta, hogy mennyire szereti az apját. Nagyon érett és szívet melengető reakció volt.” A 9 és 11 éves fiúknak pedig úgy tálalták az apjuk homoszexualitását és a válást, hogy megkérték őket, ne tartsanak magukban egy kérdést sem, és hogy anya és apa boldogabb lesz ettől, ezért jobb szülőkké is válhatnak. Ahogy Jeff megfogalmazta:

Szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy úgy is el lehet válni, hogy amellett, hogy a gyerekek érdekeit nézzük, még szerethetjük is egymást. A mi esetünkben sosem volt kérdés a szeretet. Reméljük, hogy a történetünkkel segítünk másoknak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top