Baba

Te meztelenkedsz a gyerek előtt?

Egy megosztó kérdés: az egyik tábor rejtőzködik a gyermeke előtt, mert a meztelenség magánügy, a másik pedig azt mondja, hogy természetesen kell viselni a saját testünket.

Constance Hall, a híres ausztrál blogger arra biztat mindenkit, hogy ne szégyenlősködjünk, hanem a gyerek érdekében vállaljuk a saját meztelenségünket. Nőnapi posztjában arról írt a Facebookon, hogy a szülők meztelensége hogyan segít a gyerekeknek abban, hogy reális elvárásokat támasszanak a saját testükkel és a másik nem testével szemben.

“Kiállok a gyerekek előtti meztelenség mellett, anyukák és apukák. Nem akarom, hogy a fiaimban olyan elvárások legyenek a nőkkel szemben, amilyenekkel a magazinokban vagy a tévében találkoznak, ahogy azt sem szeretném, hogy olyan testet akarjanak elérni a lányaim.

Hiszek abban, hogy az anyukák önszeretetével a következő generáció szépségideálja radikálisan megváltoztatható, nekik már nem az irreális, kiradírozott tökéletesség lesz az ideál, ami olyan nagy önbizalomhiányt és depressziót von maga után. Ha vannak terhességi csíkjaid, szőrös bármid, lógós melled, puha hasad, narancsbőröd vagy akármi, ami a valódi nő tartozéka, azt meg kell mutatnod. A világ kétségbeesetten vágyik a szépségedre. Változásra van szükségünk.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top