Baba

Ezért mutatta meg ez az anya császármetszés után a hasát

Egy anya sem magamutogatásból teszi fel az internetre szülés után a hasát. Nem azért, hogy csodálja meg mindenki a csíkokat a hasukon, hanem mert így szeretnének segíteni a többi anyának.

Ruth Lee Instagram-posztja is ezért született, hogy bátorító üzenetként célba találjon más anyukáknál, akik esetleg ugyanúgy, mint Ruth, elborzadtak, amikor szembesültek szülés után megváltozott testükkel. Ez az anya egészen komoly testképzavarral küzdött szülés után, belecsúszott a szülés utáni depresszióba is, amiből sikerült felállnia. A képet kislánya, Presley születése után pár nappal készítette, és most tette közzé olyan gondolatok kíséretében, amiket érdemes meghallgatnia minden frissen szült anyának.

“Könnyek között posztolom ezt a képet ma este. Nem tehetek róla. A terhesség és a kislányom születése életem legcsodálatosabb élménye volt. Vannak, akik nem szeretnének gyereket, amit teljesen tiszteletben tartok, tényleg. De nekem mindig nagy vágyam volt egy gyerek. Amikor pedig végre megtörtént, alig tudtam felfogni. A terhesség és egy baba hétköznapi dolognak számít, de amikor a te testedről és a te babádról van szó, más az egész. Szó szerint úgy éled meg, hogy ez egy csoda. Mert amikor veled történik, akkor tényleg az. Ami miatt ma az Instagramra teszem ezt a fotót, az a szülés utáni érzéseim.

Terhesség alatt rengeteg terhes modellt követtem, láttam, hogy 5 perccel szülés után már milyen tökéletes képeket posztolnak magukról. Azt gondoltam magamban, hogy “Húha! Remélem velem is így lesz majd!” 25 évesen szültem. Egészséges voltam. Fiatal voltam. Aktív voltam a terhesség alatt. A legjobb terhességi vitaminokat szedtem, edzettem, minden létező stria elleni krémet kipróbáltam. Órákat töltöttem a szülés-előkészítőn, minden terheskönyvet elolvastam, és végig a természetes szülésre készültem. Mégis a császármetszésnél, hegeknél és csíkoknál kötöttem ki úgy, hogy ráadásul még szoptatni sem tudom a babámat. Pár nappal a szülés után készítettem ezt a fotót, és halálra rémültem tőle. Nem hittem el, hogy én vagyok a képen.

Azért mutatom meg a világnak, mert tudom, hogy sok anya küzd ugyanezzel az elégedetlenséggel magában. Azt hiszik, hogy nem szépek, hogy nem olyan értékesek, nem elég jók. Lehet, hogy neked nem kézzel fogható sebhelyeid vannak, hanem mondjuk egy tönkrement párkapcsolatod, nehézségek a karrieredben, mentális problémák, pénzzavar, vagy csak elveszve érzed magad. Legyél kedves magadhoz. És tudd, hogy nem vagy egyedül. A hasonlítgatás ellopja az örömödet. Ne hagyd, hogy a közösségi média megfertőzzön, és megváltoztassa benned azt, hogy mi a szép, mi az, ami valódi.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top