Baba

7 képzeletbeli barát, akire minden anyának szüksége lenne

A gyerekeknek vannak képzeletbeli barátaik, miért ne lehetnének nekünk, anyukáknak is? A következő hét barátra minden fáradt, kimerült, túlterhelt anyának szüksége lenne.

1. A “persze, el tudom hozni a gyerekeidet az iskolából” barát

Mert annyira szeretnéd, ha nem azzal kellene töltened a szabad fél óráidat, hogy szobrozol az iskola előtt a többi anyukával együtt.

2. A “szeretném megcsinálni helyetted a házimunkát” barát

Olyan barát, mint Mary Poppins, aki egy suhintással rendet rak, elmosogat, kiteregeti a ruhát és még egy partit is összedob a gyerekeknek, hogy nehogy unatkozzanak. Persze ő maga énekel hozzá és lelkesen ugrándozik velük.

7 képzeletbeli barát, akire minden anyának szüksége lenne

3. A “mindent értek a matekháziból” barát

Nem úgy, mint te, akinek csupán halványan rémlik, mit mondott Kati néni gyerekkorodban a törtekről, és akinek azóta kezdett el őszülni a haja, amióta segíteni kell a gyerekek házi feladataiban.

4. A “szülinapiparti-tervező” barát

Azok a csodálatos szülinapi partik, amelyek mindig valamilyen természeti katasztrófába torkollnak. Milyen csodás lenne, ha jönne egy barát, aki önként jelentkezne, hogy levezényli helyetted a gyerekek összes szülinapi zsúrját.

5. Az “elintézek mindent helyetted” barát

Mert el tudsz képzelni más programot is magadnak, mint rohangálni a postára, onnan a bankba, majd loholni a boltba, utána elvinni a gyereket a fogorvoshoz, és szaladni a bölcsibe. Közben senkivel sem beszélni egy értelmes szót sem (a visító kétéves nem számít jó társaságnak).

7 képzeletbeli barát, akire minden anyának szüksége lenne

6. A “megyek veled játszótérre” barát

Aki hajlandó meglökni a gyerekedet a hintában, amikor már ezredszerre kiáltja, hogy “még magasabbra, anya!”

7. A “leszek a személyi bártendered” barát

Ez a barát a tündérkeresztanya és a bártender keresztezéséből születik, hirtelen előbukkan egy nagy bögre kávéval, ha már leesne a fáradtságtól a fejed. Reggelente vele találkoznál először és beragyogná a napodat a habos finomságokkal, amiket felkínál (néha még muffint is hoz mellé). Jó, jó, ez már túlzás, de álmodozni szabad, nem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top