Baba

Te megszoptatnál egy idegen, éhes babát?

Képzeld el azt a helyzetet, amikor nyilvános helyen békésen eteted a babádat zöldségpürével, és látod, hogy a mellett lévő asztalnál az anyuka kétségbeesetten veszi észre, hogy otthon hagyta a baba ételét. Az idegen baba éhes, neked meg bőven van még zöldségpüréd. Mit teszel? Nyilván adsz neki is a püréből.

És mi van, ha a zöldségpüré helyett anyatejről van szó? Rebecca Wanosik olyan képet posztolt magáról a Facebookra, amin egy idegen nő babáját megszoptatta, amitől aztán az internet trolljai jól szétszedték, sőt még a Facebook is letiltotta az anyukát egy időre.

Az anyát egy barátnője kereste meg, hogy egy ismerős babáját hajlandó lenne-e megszoptatni, mert kórházban fekszik, a baba pedig csak anyatejes, és nem fogadja el a cumisüveget. Wanosik pedig nem hezitált, rögtön a baba segítségére sietett, hiszen neki bőven volt teje.

Amikor a babát elhozták hozzám, látszott rajta, hogy éhes és teljesen kimerült, csak egy kis anyatejre van szükségre. Azt tettem, amit remélem, más is megtenne az én gyermekért, ha szükség lenne rá. Megszoptattam egy idegen babát.

A szoptatás közben a saját gyermekének is adott enni, erről a tandem szoptatásról készítette képet, és akkor kezdődött a kálváriája, amikor ezt kitette Facebookra. Rögtön tízezrek osztották meg a posztot, előbújt az összes sötét troll, akik gyalázni kezdték, majd letiltották az anyuka profilját úgy, ahogy van. Később aztán visszaállította a Facebook, megmagyarázták, hogy csak félreértés történt, mert túl sokan jelentették fel ezt a fotót.

Megszoptatnál egy idegen, éhes babát?

A negatív kommentekre Wanosik ennyit reagált:

Meglepődtem, hogy ilyen sok ember gondolja azt, hogy ez természetellenes vagy bizarr. Ezek csak mellek, amik arra lettek teremtve, hogy adjanak ételt a babáknak. Ráadásul a saját melleim, amikről én döntöm el, mihez kezdek velük. Egy csodálatos fotót készítettem a tandem szoptatásról, ahogy két gyermeknek egyszerre adok anyatejet, annyi van a képen, hogy az éhes babák nem foglalkoznak semmivel, csak azzal, hogy tejet akarnak kapni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top