Baba

Szex helyett ezt választanák az anyukák

Egy több mint 3000 nőt kérdező ausztrál felmérés szerint az anyukák sokkal többre becsülik az alvást a szexnél.

Anyukának lenni fárasztó feladat, annyira fárasztó, hogy a nők még a szexről is simán lemondanának néhány óra pihentető alvásért cserébe. A szülés utáni szex, illetve az anyai szerepek mellett a szexuális szerepek megtartása sokat tárgyalt téma.

Az anyukák az alvást választanák szex helyett

Az Ausztráliában végzett felmérés fájóan mutat rá azokra a problémákra, amikkel a kismamáknak a szülés után meg kell küzdeniük szexuális téren: a megkérdezett anyukák 3%-a egyszerűen túl fáradt a szexhez, 25%-ot pedig az tart vissza, hogy nem elégedett szülés utáni testével.

Vannak praktikus szempontok is: 10% azt mondja, azért nem megy a dolog, mert a gyerek állandóan a hitvesi ágyban lebzsel. Az ausztrál anyukák negyede így végül is beéri havi 2-3 alkalommal.

A felmérésből az is kiderült, hogy az anyukák fele gondolkodás nélkül inkább az alvást választaná a szex helyett, igaz, azt is sokan remélik, hogy a szülés utáni felesleg leadása után visszatér a vágyuk.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top