Baba

Ceglédi csecsemőgyilkosság: elvették újszülöttjét a gyilkos anyától

Apja vitte haza a kisbabát a rabkórházból.

A központi rabkórház szülészetén egészséges gyermeket szült B. Mónika, aki október 30-án megölte másfél éves kisfiát, Danikát. A nő tavaly ősz óta előzetes letartóztatásban van.

Hazavitte az apja a ceglédi gyerekgyilkos kisbabáját
B. Mónika
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A szabályok szerint a nő a bűncselekménye jellege miatt nem maradhatott hosszabb ideig újszülött babájával. A kis Tamáskát az édesapja vitte haza a rabkórházból – tudta meg a Blikk. A lap azt írja, a férfi kitart a felesége mellett, és hazavárja a börtönből Mónikát, szeretné, ha közösen nevelnék fel nagyobb gyermeküket és a néhány napja született csöppséget.

A vizsgálatok a gyilkosságról kiderítették, hogy B. Mónika annyira felidegesítette magát másfél éves kisfia viselkedésén, hogy a földön fekvő gyermeket többször, erősen megrázta, amitől a kisfiú feje többször a padló kövének ütődött. Ez okozta a kisgyermek halálát. Az apa szerint – aki nem volt otthon a gyilkosságkor – a nő eddig sosem bántotta a gyerekeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top