Baba

Ettől a daltól boldog lesz a babád a kutatók szerint

Most már van dal a babáknak is, amit kifejezetten azért írtak, hogy boldoggá tegyék őket.

Tudtuk eddig is, hogy a zene úgy általában jó hatással van a lélekre. Gyakran bekapcsoljuk csak azért, hogy jobban érezzük magunkat, és persze a babák is szeretik hallgatni, a kutatások rég igazolták, milyen pozitív hatással van rájuk, már a méhen belül is. Azt is kiderítették a tudósok, hogy a babák jobban szeretik a női énekhangot, főleg az olyanokat, amik anyukásnak hangzanak.

Most pedig egy olyan kísérletet végeztek, amiben azt vizsgálták, hogy milyen dallamok teszik a babákat boldoggá. Két pszichológus, a fejlődéslélektannal foglalkozó Dr. Caspar Addyman és Lauren Stewart, aki a zene neurológiai hatásait vizsgálja, összedolgozott, és megtalálták a Grammy-díjas énekesnőt, Imogen Heapet – akinek van egy 18 hónapos kislánya –, és felkérték, hogy írjon egy dalt, amitől a babák is jól érzik magukat és a szülők sem akarják lekaparni tőle a falat. A dal létrehozásához odaadták neki a kutatások eredményét, majd négy elkészült dalt teszteltek a családokon, hogy melyiktől boldogok a babák és a szülők egyaránt.

Az eredmény pedig ez a nagyon cuki, babakacagós dal lett, ami angolul arról szól, hogy egy babát mennyire szeret mindenki. Szeretnénk, ha egész album készülne ilyen dalokból, hogy egész nap ez szólhasson a hangfalakból otthon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top