3 dolog, amit már az anyaméhben megtanulunk

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Szinte hihetetlen, de már a születés előtti szakaszban, az anyaméhben is rengeteget tanulunk, sok minden hatással van ránk – ezért is fontos ez az időszak. Ezt a három dolgot például már tudjuk, mielőtt megszületnénk!
2017. 02. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Ízérzékelés

Peter Hepper izgalmas kísérletében a kismamáknak vagy sok fokhagymát kellett enniük, vagy egyáltalán nem szabadott fogyasztaniuk. A kísérlet később követte a babák életét, és kiderült, hogy azok, akik már az anyaméhben is „kóstoltak” fokhagymát, sokkal jobban szeretik később a fokhagymás ételeket. Tehát már a születés előtt lehet valamilyen tapasztalatunk az ízekkel. 

2. Zenei hallás

Nem véletlen, hogy sok szülőnek ajánlják a zenehallgattatást, hiszen a magzatok az anyaméhben is hallják a zenét, hangokat. Sőt a megszületett babák pozitívan reagálnak, tehát emlékeznek az anyuka pocakjából hallgatott specifikus dalokra is! 

3 dolog, amit már az anyaméhben megtanulunk

3. A beszéd felismerése

Az előzőhöz kapcsolódik, azonban kicsit bonyolultabb a beszéd felismerése, megkülönböztetése. A New York-i Egyetem professzora, Athena Vouloumanos folytatott kísérleteket a témában, és egyértelműnek látszik, hogy a babák már születés előtt képesek kiszűrni az emberi beszédet a hangok közül. 

 

BrightSide

Címkék: anyaméh tanulás
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus