Baba

Szerelmes tobzoskákkal hangol a Google a Valentin-napra – játék

Már biztos te is játszottál egy keveset a Google elő-Valentin-napi játékával, A pangolinszerelem 1. napja című doodle-jával.

Bár még nincsen Valentin-nap, a Google már ma nagyon magasra teszi a lécet az elmondhatatlanul édesen megrajzolt Pangolinszerelem játékkal. A játék főszereplője egy fehérhasú tobzoska, aki Valentin-napi meghívást kap szerelmétől, ahová nem szeretne üres kézzel érkezni, ezért az út előtt először ajándékot kell szereznie.

forrás: google.com
Forrás: google.com

Az amerikai óriáscég az aranyos kis játékával a szerelmesek napján túl a fehérhasú tobzoskára is szeretné felhívni a figyelmet, ami lassan a kihalás szélére kerül. Ezekre a cuki jószágokra a kereskedelem jelenti a legnagyobb veszélyt: Kínában – a tobzoska eredeti élőhelyén – évezredes hagyománya van a tobzoskahús fogyasztásának, testrészeit pedig a hagyományos kínai gyógyászatban használják. A sült tobzoskapikkelyt egyebek között méregtelenítésre, az anyatejtermelés stimulálására javasolják.

Az összes illegálisan árult tobzoska a természetből származik, kereskedelmi mennyiségben nem lehet szaporítani őket. A méhlepényes emlősök rendjébe tartozó állatok a vadonban évente csak egy utódnak adnak életet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top