Baba

Egyszerű náthának tűnt, kis híján belehalt a nyolchetes kisbaba

A kislány anyukája a Facebookon igyekszik felhívni a szülők figyelmét a vírus okozta veszélyre. A figyelmeztető jelekről készült posztját eddig 65 ezren osztották meg.

Jenna Kuntz az anyai ösztönnek és szülői tapasztalatának köszönheti, hogy kislányát időben sikerült orvoshoz vinnie, mikor egyszerű náthának hitt vírusfertőzése komolyra fordult a napokban. A négygyerekes anyuka a CBS amerikai hírtelevíziónak elmondta, családjával épp templomban voltak, mikor felfigyelt arra, hogy 8 hetes kislánya szabályosan kapkodja a levegőt.

Egyszerű náthának tűnt, kis híján belehalt a nyolchetes kisbaba

“Alicea orrcimpáinak szabálytalan mozgására figyeltem fel. Azonnal a karomba vettem őt a babakocsiból, felhajtottam a ruhácskáját és ekkor vettem észre, hogy az alsó bordái teljesen összehúzódtak.” Anya és lánya első útja a sürgősségi osztályra vezetett, ahonnan a kislányt végül helikopterrel szállították a pittsburghi gyerekkórházba.

Kiderült, hogy Aliceának nem náthája, hanem egy úgynevezett RSV-vírusfertőzése van, ami felnőtteknél megfázásszerű tüneteket okoz, egy év alatti gyerekeknél azonban tüdőgyulladást és súlyos esetben légzési elégtelenséget. “Még szerencse, hogy Alicea nem az éjszaka közepén lett rosszul” – nyilatkozta az édesanya, aki – miután kiengedték őket a kórházból – levideózta lánya tüneteit.

“A videókat közzétettem a Facebookon, hogy más szülők is tisztában legyenek azzal, mit jeleznek a tünetek, ha találkoznak velük” – mondta Jenna, majd hozzátette, álmában se gondolta volna, hogy videóit több mint 65 ezren megosztják majd.

Olvass még többet a vírusfertőzésekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top