Baba

10 dolog, amit a gyerek születése után fél kézzel kell csinálnod

Mondják, hogy szülés után nem fogsz aludni, de nem érzed át persze, mert nem tudod, hogy milyen az igazi alvásmegvonás. Mondják, hogy a szeretet egy új szintjét ismered majd meg. De azt senki nem mondja, hogy szüléskor elveszted az egyik kezedet

Pedig így van, még ha nem is szó szerint levágják a kezedet, mégis a szülés után két-három évig a kicsi gyerek azt jelenti, hogy nagyjából mindent fél kézzel kell csinálnod. Amikor megszületik, jogot formál a kezedre: újszülöttként nyilván a karjaid közt szeretne aludni, aztán totyogóként mindig szeretne a csípődön ülve veled, rajtad közlekedni, olykor pedig csak úgy tudod életben tartani, mert ön- és közveszélyes, hogy a kezedben csücsül, mert az a biztos.

A teljesség igénye nélkül például ezt a tíz dolgot fél kézzel kell csinálnod:

1. Enni. Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy úgy étkezz, hogy nincs egy gyerek a kezedben. Amikor pici, akkor még viszonylag békésen ehetsz így, csak arra kell figyelned, hogy fél kézzel zsonglőrködés közben ne edd le a fejét vagy hátát. Aztán egyéves korára ez már megváltozik és az lesz a fő célod, hogy egy falatot a szádba tudj tenni anélkül, hogy az öledbe mászna a gyermek és megenné az ebédedet.

2. Levest enni. Mint egy sima étkezés, csak sokkal nehezebb. Csak egyszer fogod kipróbálni, mert nem éri meg utána a fürdést/takarítást.

3. Cumisüveget melegíteni. Végtelenítve, ha tápszeres a babád.

4. Inni. Teát. Vizet. Bort. Kávét. Mindegy mit. Pici baba mellett könnyedén el tudsz fogyasztani egy valamilyen innivalót, de egy ficánkoló totyogót a kezedben tartani, és úgy eltalálni a pohárral a szádhoz, komoly kihívást jelent. Ilyenkor olyan érzésed van, hogy a gyermek életcélja az, hogy kilöttyintse a pohárból a folyadékot. És mindig sikerül is neki.

10 dolog, amit a gyerek születése után fél kézzel kell csinálnod

5. Vécére menni. Természetesen ezt is meg tudod oldani egy kézzel, de néha álmodozol róla, hogy milyen fantasztikus érzés lenne csukott ajtók mögött használni a vécét úgy, hogy közben senki sem beszél hozzád, senki sem akar vécégurigákkal szórakozni körülötted, és csak békében nyomkodhatnád a telefonodat.

6. Vécét súrolni. Persze ez csak vicc, inkább megvárod, míg öntisztuló lesz.

7. Kitekerni az alma szárát.

8. Letekerni egy befőttesüveg tetejét. Vagy bárminek a kupakját. Fél kézzel kemény meló.

9. Pelenkázni. Kihívás, de nincs választásod, mert úgy viselkedik a gyermek, mintha minimum meg akarnád nyúzni, amikor pelenkázod, ezért az egyik kezeddel próbálod megakadályozni, hogy megszökjön, míg a másikkal meg kell oldanod, hogy levedd a pelenkát, kitöröld a fenekét, feltedd a tiszta pelenkát és mindeközben ne kend szét a kakit a szoba random pontjain. Nem nagyon vannak rá szavak, milyen izzasztó bír lenni egy kétéves bepelenkázása. Be lehetne építeni a nindzsaképző tananyagába.

10. Zoknit és cipőt felvenni. Fél kézzel ez nehezebb, mint gondolnád. Azt hiszed nem nagy dolog, de csak próbáld ki, nagy gyakorlat kell hozzá.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top