Baba

Segítünk eldönteni, hogy ki legyen a barátnőd anyaként

Szülőként már egészen más a barátkozás, nem is olyan könnyű megállapítani valakiről, hogy jó anya-barátnő válik-e belőle. Segítünk pár támponttal a választásban.

Régen, a gyerekek születése előtti időszámításban még egyszerűen választottál barátnőt, egyetlen kritérium alapján: kedveled az illetőt vagy sem. Amint azonban megjelennek a színen a gyerekeitek, máris több szempontot kell figyelembe venned.

1. Minden percben fertőtleníti a gyerek kezét. Nem kell ehhez kimenni a lakásból, elég, ha a nappali tiszta szőnyegéről felvesz, majd visszatesz egy játékot, ő máris szalad a fertőtlenítővel. Kinek van erre ideje, és hogy lesz annak a gyereknek immunrendszere?

2. A táskája az egészséges nasik, játékok és elsősegélycuccok kimeríthetetlen tárháza. Soha ne engedd el, tedd a legjobb barátnőddé, amíg ő a közeledben van, baj nem érhet.

3. Kedves, vicces és aranyos. A gyereke azonban kész rémálom, amit egy barátság nehezen él túl, sajnos.

4. Gyermekorvos vagy gyógyszerész (vagy hozzáment egyhez). Hacsak nem Kardashian-módon idegesítő személyiség, akkor tedd a számát gyorshívóra.

Segítünk eldönteni, hogy ki legyen a barátnőd anyaként

5. A leghétköznapibb hétköznapon is úgy jelenik meg az oviban, mintha egy magazin címlapjáról lépett volna elő. És persze kockás hasa van. Lehet, hogy nagyon kedves, de ha te nem vagy annyira jó nő, mint ő, akkor ez közétek állhat, sosem lesz elég önbizalmad mellette.

6. Az átlagos kedd délutánon pont ugyanabban az átlagos farmerében megy a gyerekért az oviba, amelyik a tegnapi, átlagos hétfőn is rajta volt. Ó, igen, virágozzék a barátság.

7. Olyanokat mond, mint hogy “Mi csak organikus alapanyagokból készült ételeket eszünk, mi magunk termesztjük a zöldséget, és minden gluténmentes, ami az asztalra kerül. A gyerekeim sosem fogják megismerni a gyorskajákat és a fagyasztott halrudacskákat”. Nincs azon mit szégyellni, ha a te konyhádban viszont előkerül olykor egy kész pizza a fagyasztóból, engedd el ezt az anyukát, mert csak a bűntudatot fogja gerjeszteni benned.

8. Egy üveg borral állít be a játszódélutánra. Ha ez az első találkozásotok, kérd meg, hogy aludjon is ott nálatok.

9. Gyakorlatilag bátorítja a gyerekeit, hogy minél szabadabban és minél csibészesebben éljenek. Idő kérdése, hogy olyan jó barátnőkké váltok, hogy összeillő tetoválásokat nézegettek magatoknak.

10. Az ő csodálatos gyermeke – valószínűleg még a neve is az, hogy Csodálatos –, nem pisloghat kettőt úgy, hogy arról az anyja ne dobna fel tíz képet hat különböző közösségi oldalra. Tartsd távol magad tőle, a te gyereked sosem lehet elég jó ebben a barátságban.

11. Amikor bevallod valamelyik szégyenletes anya-pillanatodat, akkor simán rád tud verni egy körrel, mert ő már sokkal rosszabbat is elkövetett anyasága során. Nagyszerű barátnő-alapanyag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top