Baba

3 gyakori probléma a gyerekek étkezésével – és a megoldások!

Nem eszik eleget, nem eszik egészségesen, vagy egyáltalán csak egy dolgot hajlandó megenni a gyerek? Van megoldás.

1. Semmi egészségeset nem hajlandó megenni

Ember legyen a talpán, aki meghozza egy gyerek kedvét a kelbimbófogyasztáshoz, és megszeretteti vele a brokkolilevest. Azért nem lehetetlen: ne az íz vagy a külső felől próbáljuk meggyőzni a kicsiket, érveljünk inkább azzal, mit tesznek ezek az ételek a szervezetében. Természetesen ne magas káliumtartalomról és csodás antioxidánsokról beszéljünk, mondjuk inkább, hogy a répától szuperlátásuk lesz, a lazactól pedig ők lehetnek a legokosabbak az osztályban.

2. Állandóan váltogatja, hogy mit szeret és mit nem

Hát igen, a gyerekek nem épp a következetességükről híresek. Tegnap még ordított a paradicsomlevesért, ma már tiszta szívből gyűlöli. Ilyenkor nem szabad feladni – néhány napig mellőzzük a “gyűlölt” fogást, aztán észrevétlenül csempésszük vissza olyankor, amikor a kicsi tényleg éhes, mondjuk alvás után.

3 gyakori probléma a gyerekek étkezésével - és a megoldások! 

3. Csak egy dolgot hajlandó megenni

A gyerekek gyakran leteszik a voksukat a tészta vagy a pizza mellett – annál úgyse lehet jobb, nem igaz? Ha szeretnénk új ételekkel színesíteni a palettát, nagyon fontos, hogy mi magunk is lelkesen, jó kedvvel álljunk a dologhoz. Több kutatás is bizonyította, hogy ha egy gyerek sokat lát maga körül egy bizonyos ételt, sokkal nagyobb kedve lesz megkóstolni, pláne ha őrült izgatottan tálaljuk azt a borsófőzeléket!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top