Baba

Veszélyes kekszet vontak ki a forgalomból

Állatfigurás kekszet vont ki a forgalomból a Nébih. A babakeksz rákkeltő összetevő miatt veszélyes.

Megnövekedett akrilamid-tartalom miatt Horvátországból származó, vaníliás ízesítésű állatfigurás babakekszet vontak ki a forgalomból. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra hívta fel a figyelmet, hogy senki ne adja gyermekének a KOESTLIN márkajelzésű, Babakeksz vaníliaízesítéssel nevű, 180 grammos kiszerelésű terméket, amelynek minőségmegőrzési ideje 2017. szeptember 30., tételazonosítója pedig LOT 208.

Forrás: Nebih
Forrás: Nébih

A keksz elsősorban kisgyermekek részére készült, fogyasztása 8 hónapos kortól ajánlott, ezért a Nébih kiemelten felhívja a figyelmet, hogy a már megvásárolt KOESTLIN márkajelzéssel ellátott élelmiszer csomagolásán figyelmesen ellenőrizzék az azonosító adatokat, mielőtt azt gyermekeknek adnák.

Az akrilamid határértéket meghaladó mennyisége feltehetően technológiai hiba miatt, a túlsütést követően alakulhatott ki. A gyártó (KOESTLIN D.D) az Európai Unió négy tagállamába, köztük Magyarországra is szállított a kifogásolt tételből. Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv megkezdte a termék nyomon követésének vizsgálatát.

Az élelmiszerekben jelen lévő akrilamid növelheti a rák kialakulásának kockázatát, ezért az élelmiszergyártók kiemelten törekszenek arra, hogy termékeik akrilamid-szintjét a lehető legalacsonyabban tartsák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top