Baba

“Mikor lesz már gyereked?” – Íme, a legjobb válasz

Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor mindenki azt kérdezi egy pártól, hogy mikor jön már a baba. Carrie Jansen és férje, Nic, már három éve házasok, és elegük lett a sok kérdésből, úgyhogy egy kis fricskát mutattak a világnak.

A folyamatos magyarázkodásra kényszerítés miatt Carrie és Nic egy nagy kölyökkutyás bejelentéssel vágtak vissza a környezetüknek. Carrie így nyilatkozott erről:

Folyton azt kérdezgették tőlünk, hogy mikor lesz már gyerekünk, főleg a családtagok gyakoroltak ránk nyomást: nagynénik, anyukák, nagymamák. A barátaink is feltették ezt a kérdést, de úgy tűnik, ők jobban megértik, amikor elmondjuk nekik, hogy egyáltalán nem tervezzük, hogy gyerekünk legyen. De ezt nem mertük elmondani a nagymamáknak, mert nem akarjuk, hogy miattunk kapjanak szívrohamot.

Ez ugyanaz a probléma, mint amikor még egyedülálló nőként merednek az arcodba, és azt kérdezik újra meg újra, hogy “miért vagy szingli?”, vagy hogy “mikor mész már férjhez”. Ezek a kérdések vezetnek aztán el ahhoz, hogy “mikor lesz már unoka?”. Úgy tűnik, hogy a fiatalokat nem kíméli a környezetük, ha intim kérdésekről van szó, simán belegyalogol bárki a lelkükbe.

Ahogy Carrie frappánsan megfogalmazta:

Olyan helyről származunk, ahol a hagyományos értékek erősen tartják magukat, úgyhogy egy nőnek nehéz átverekednie magát az ítéleteken, ha nem akar gyereket. Minél régebb óta vagyunk egy pár anélkül, hogy szaporodnánk, annál hangosabbak körülöttünk az emberek. Nyomás alatt tartanak minket, hogy most azonnal legyen gyerek, mert szerintük ebben a korban már illik szülni. Bele sem merek gondolni, hogy mekkora lesz ez a nyomás, ahogy még idősebbek leszünk.

Szerencsére a házaspárnak remek a humora, úgyhogy bűntudat és az akaratuk ellenére szülés helyett úgy döntöttek, készítenek pár újszülöttes fotót, csak épp egy kutyával. Majd szétküldték a képeket a családnak karácsonyi üdvözlőlapként. Az új jövevénnyel készült közös fotót kitették a Facebookra is, ezzel a kommentárral:

Boldogan tudatjuk, hogy a Jansen család bővült négy manccsal. Leelu 4,2 kg és szereti, ha vakargatják a hasát.

Jansenék megtalálták a tökéletes módszert, hogy elhallgattassák a kérdezősködőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top