Baba

Soha nem éreztem még magam olyan üresnek, mint azután, hogy megszülettek a gyerekeim

Egy francia írónő, Corinne Maier őszintén írt arról, miért bánta meg, hogy világra hozta gyermekeit. Bármilyen furcsa is, kiderült, hogy nincs egyedül.

Mondanunk se kell, hogy Corinne Maier könyve már a megjelenés előtt hatalmas botrányt kavart, nemcsak Franciaországban, hanem a környező országokban is. A kétgyerekes anyuka ugyanis arról ír, többek között alig várja, hogy kisebbik gyermeke elég idős legyen ahhoz, hogy kirepüljön a családi fészekből. Azt is hozzátette, talán még sosem érezte magát annyira üresnek, mint miután a gyerekei megszülettek.

Corinne külön fejezetet szentelt annak, hogy érezte magát közvetlenül a szülés után. Elárulta, sokáig remélte, hogy a szülés után változik majd a helyzet, és hogy jobban kötődik majd a gyermekeihez, de nem így lett. “Mióta szültem, egyfolytában kimerült vagyok, arról már nem is beszélve, hogy gyakorlatilag lenullázódott a bankszámlám.”

 Az írónő elárulta, azért döntött úgy, hogy könyvben írja meg gondolatait, mert fontosnak érezte, hogy legyen valaki, aki síkra száll az “idealizált szülőség” ellen. “Nem szabad, hogy a leendő szülők elhiggyék, amit az Instagram- és Facebook-falakon látnak. Hogy a gyerekvállalás egy igazán rózsaszín, felhőtlen időszak. Mert nem az, csak a nehézségekről nem beszél senki.”

Talán meglepő, de Corinne könyvére nem csak felháborodott reakciók érkeztek. Sok olyan hozzászólást is kapott, amik gratuláltak az írónő bátorságához. Még többen írták le, hogy pontosan így éreznek a gyerekvállalással kapcsolatban.

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top