Baba

Mi hiányzik neked a legjobban gyerekkorodból?

A lányaim vetették fel a kérdést a minap, hogy felnőttnek vagy gyereknek jobb lenni. Nem tudtam rá egyértelműen válaszolni, mert van egy nagy rakás emlékem gyerekkoromból, amit nem akarnék újra átélni, de azért van pár dolog, ami kifejezetten hiányzik.

Nincs is jó válasz a kérdésükre, úgyhogy hosszú értekezésbe fogtam arról, hogy miért jó gyereknek lenni, és miért jó felnőttnek lenni. Az én felnőtt világomból a legjobban az a lelkifurdalás nélküli heverészés hiányzik, amit gyerekként ők még megtehetnek, vagy az a félelem nélküliség, amivel belevetik magukat nagy lelkesen az új élményekbe. Meg hiányzik még a felhőtlen nyári szünet is, amikor 11 hétig tényleg csak a szórakozásra koncentráltam, annyira, hogy a végére már bele is untam. A legjobban pedig nyilván az hiányzik, hogy gyerekként nem kellett mások sorsát is meghatározó döntéseket hoznom, de azt hiszem, ezzel kapcsolatban nagyjából 80 millió másik szülő is így érez.

Mi hiányzik neked a legjobban gyerekkorodból?

A Redditen tették fel a kérdést a felhasználóknak, hogy mi hiányzik nekik a legjobban a gyerekkorukból, a válaszokban pedig mintha önmagamat olvasnám:

Aerron: “A teljes semmittevés képessége hiányzik, hogy egész nap abszolút semmi hasznosat nem tettem, utána pedig bűntudat nélkül mentem aludni este.

cookhot4: Az, amikor 20 dollártól gazdagnak éreztem magam.

prattbrat: Az ártatlanság hiányzik legjobban. Hogy mit sem tudtam arról, milyen borzasztó dolgok történnek a világban, a környezetemben, és csak éltem az életem.

stuckinverse: Hogy milyen hosszú nyaraim voltak.

pain-is-living: A legjobban az a nap hiányzik, amikor felkeltem reggel 8-kor, rajzfilmeket néztem a pizsimben, miközben gabonapelyhet ettem. Majd kimentem biciklivel megkeresni a barátaimat. Akkor értem haza, amikor már sötétedett, anya megkérdezte, hogyan horzsoltam le a térdem, elmeséltem, hogy át akartam ugrani a patakon, de ráestem egy kőre. Életem legjobb napja volt.”

Skullify: Hiányzik, hogy annyi energiám legyen, mint akkor, hogy könnyedén vittem végig a napokat.

turkeypants: Emlékszel, amikor gyerekként megkérdezted anyukádat, hogy milyen messze van még karácsony, és még csak február volt, ő pedig azt mondta, hogy beláthatatlan messzeségben van még. Fel sem tudtál fogni annyi időt. Gyakorlatilag olyan volt, mintha sosem következne be, ami pár hónapnyi távolságra volt. Ez volt a legjobb dolog gyerekként, amit sajnálok, hogy már nem jön vissza.

godslam: A fantáziám hiányzik, hogy mennyi csodás játékot ki tudtam találni még akkor is, ha csak egy bot állt rendelkezésemre.

Neonpaladin: Az az érzés, hogy a szüleim mindent tudnak, és mindig jól döntenek, amitől biztonságban éreztem magam. Most, hogy már idősebb vagyok, rájöttem, hogy a legtöbbször azt sem tudták, mit csinálnak.

streeetcornerkid: Az a képesség hiányzik, hogy elképesztően tudtam örülni gyakorlatilag a legkisebb dolgoknak is.”

Olvass még többet a gyermekkorról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top